Vrei o masa de Pasti ca in povesti, cu mancaruri si dulciuri facute in casa, care sa fure ochii celor mici? Iata cateva idei ingenioase de pus in practica:
1. Cuiburi pentru oua din orez crocant
Fa cuiburi din orez crocant si pune in ele oua mici de ciocolata sau jeleuri. Pentru aceasta reteta, iti trebuie urmatoarele ingrediente:
- 3 linguri de unt;
- 10 bezele;
- 6 cesti de orez crocant;
- decor din iarba comestibila;
- oua mici din ciocolata.
Topeste untul intr-o cratita, la foc mediu si adauga in ea bezelele. Amesteca compozitia pana la topirea completa a bezelelor. Toarna apoi compozitia peste orezul crocant si amesteca bine pana la omogenizare.
Pentru a da forma cuiburilor, poti folosi forme pentru briose din hartie de copt sau chiar o lingura obisnuita, cu conditia sa pulverizezi peste ea spray de copt. Dupa ce amestecul de bezele cu orez s-a racit, toarna compozitia in forme.
Decoreaza apoi cuiburile cu iarba comestibila si ousoare.
In loc de iarba, mai poti folosi fulgi de cocos colorati in verde.
2. Oua glazurate
Iata o reteta simpla, la care poti cere ajutorul fetitei tale. Pentru a prepara 10-12 oua mari, ai nevoie de:
- 375 gr de faina;
- 225 gr de zahar granulat;
- jumatate de lingurita de praf de copt;
- un sfert de lingurita de sare;
- 150 gr de unt;
- 2 lingurite de vanilie;
- 2 oua;
- 1 lingura de faina pentru tapetat tavile de copt.
Faina, zaharul, praful de copt si sarea se amesteca intr-un bol si se lasa deoparte. Intr-un alt bol, amesteca untul si zaharul cu ajutorul mixer electric, timp de 2-3 minute, la viteza medie, pana cand obtii o crema pufoasa si usoara.
Adauga pe rand cele doua oua, apoi vanilia si mixeaza ingredientele la viteza medie.
Seteaza mixerul la viteza mica si adauga un sfert din amestecul de faina pregatit anterior. Continua sa mixezi ingredientele, adaugand cate un sfert din cantitatea de faina, pana cand o incorporezi pe toata in aluat. Presara apoi putin faina pe o suprafata dura si intinde o foaie mare de aluat.
Decupeaza din ea 10-12 oua si asaza-le in tavi acoperite cu hartie pergament. Coace prajiturile la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
Dupa ce prajiturile s-au racit, toarna peste ele glazura de diferite culori su orneaza-le cu perle de zahar, buline colorate din ciocolata sau bomboane moi.
3. Prajituri de Pasti fara ou
Pentru aceasta reteta de prajituri cu tematica pascala ai nevoie de:
- 115 gr unt sau margarina, la temperatura din camerei, taiata cubulete;
- 175 gr de faina alba;
- 50 gr de zahar extrafin.
Pune untul si zaharul intr-un castron, si amesteca pana se omogenizeaza si capata o consistenta cremoasa. Adauga apoi faina si amesteca pana obtii o coca. Framant-o pana se omogenizeaza, apoi inveleste-o in folie alimentara si las-o 30 de minute la frigider. Dupa ce aluatul s-a racit suficient, scoate-l din frigider si framanta-l, apoi intinde-l cu ajutorului unui facalet.
Fa apoi prajituri de diferite forme - oua, iepurasi, pui sau miei si pune-le in cuptorul, preaincalzit la 180 de grade. Cand prajiturile sunt gata, lasa-le sa se raceasca, apoi glazureaza-le si decoreaza-le cu bilute de zahar sau cocos ori zahar pudra.
4. Bezele S'Mores in forma de iepurasi
Daca ai in casa cateva pungi cu bezele in forma de iepurasi sau alte animalute, le poti folosi pentru a faceun desert delicios, cu chips-uri de ciocolata si biscuiti graham.
Asaza biscutii graham pe o tava acoperita cu hartie de copt, apoi topeste trei sferturi din chipsurile de ciocolata intr-un vas, conform instructiunilor de pe pachet. Inmoaie apoi bezelele in sosul de ciocolata si asaza-le pe biscuiti. Pune tava la frigider, pentru 15 minute, pentru a-i da timp sosului de ciocolata sa se intareasca.
Topeste restul de chipsuri de ciocolata si pune sosul obtinut intr-o punga. Taie un colt al pungii si decoreaza bezelele scoase de la frigider cu ciocolata lichida.
Pune din nou bezelele la frigider, pana se intareste sosul de ciocolata.
5. Iepurasi din oua fierte tari
Sunt extrem de usor de preparat! Nu trebuie decat sa fierbi ouale, sa le cureti de coaja si sa le asezi pe un platou pentru oua. Daca nu ai vesela speciala, poti sa pui oul pe o bucata de coaja, astfel incat sa nu se rastoarne. Oaule se decoreaza cu bucati de morcovi decupati in forma de urechi, mazare pentru nas, varza pentru coada si branza sau cascaval pentru ochi.
6. Milkshake in iepurasi de ciocolata
Te-ai gandit vreodata sa prepari un milkshake din banane si capsuni si sa umpli cu el iepurasi de ciocolata? Daca nu, poti incerca aceasta reteta simpla chiar acum, de Pasti. Cumpara mai multi iepurasi de ciocolata, scoate-i din ambalaj si taie partea de sus a urechiuselor.
Prepara la blender un milkshake din capsuni, banane, lapte de migdale si vanilie. Umple iepurasii cu aceasta bautura delicioasa si introdu in fiecare cate un pai colorat. Eventual, poti decora milkshake-urile cu cirese confiate.
7. Oua de Pasti cu inghetata din iaurt
Pentru aceasta reteta ai nevoie de niste bete pentru acadele si oua de plastic (se gasesc in comert), pe care sa le gauresti in partea de sus.
In mod normal, ouale de plastic au deja un mic orificiu in varf, asa ca nu trebuie decat sa il largesti. Pentru a evita orice scurgere a iaurtului, pune putina banda adeziva peste orificiu. Testeaza cu un betisor pentru acadea marimea orificiului. Daca betisorul intra relativ usor si ramane prin in ou, inseamna ca ai trecut cu suncces de primul pas.
Desfa oule, tinandu-le cu orificiul in jos si umple-le cu iaurt pentru copii. Poti la fel de bine sa utilizezi iaurt simplu, in care sa adaugi fructe, pentru culoare, cu diferite arome. In egala masura, poti pune in interior oului un chips de ciocolata sau un jeleu de fructe.
Odata umplute ouale, introdu in fiecare un betisor pentru acadele apoi pune-le la congelator, cu betisoarele in sus. Cand iaurtul a inghetat, inlatura invelisul de plastic si pune ouale din iaurt intr-un cosulet de decor.
Trebuie sa incerci aceste retete de Pasti! Cu siguranta copiii le vor adora!
Surse foto: Pinterest, sheknows.com, goodreads.com, babble.com