De pe masa traditionala de Paste nu poate lipsi carnea de miel, astfel incat noi ti-am pregatit o reteta delicioasa pe care sa o pregatesti pentru cei dragi.
Foto: thebestrecipes.wordpress.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 pulpa de miel (aproximativ 2 kg)
1 pahar vin alb
1 cana de apa
50 ml ulei
6 catei usturoi
2 crengute maghiran proaspat
2 crengute rozmarin
2 frunze dafin
100 g slanina afumata
sare
piper
Mod de preparare
Spala pulpa de miel, curata tendoanele si eventuala grasime, apoi las-o la zvantat, pe servete de bucatarie.
Cu ajutorul unui cutit, inteapa pulpa din loc in loc, pe ambele parti, iar in gaurile formate pune cateii de usturoi si slanina taiata bastonase.
Unge pulpa de miel cu ulei, presara deasupra sare si piper, apoi aseaz-o intr-o tava incapatoare, unsa cu ulei.
Adauga in aceeasi tava paharul de vin, apa calduta si plantele aromatice.
Lasa pulpa la copt circa 1 ora si jumatate, la foc mediu. Ai grija sa o intorci de pe-o parte pe alta.
Trucuri
Serveste pulpa de miel cu garnitura de piure sau cartofi copti.