Rareori sa intampla ca de sarbatorile de Pasti sa nu existe in meniu delicioasele oua umplute, un preparat indragit de romani pentru mesele festive de peste an. Pana si cei mai mofturosi prichindei consuma cu placere ouale in aceasta forma apetisanta.
Foto: inspired2cook.com
Timp de preparare
45 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
12 oua
120 g pate ficat
2 lingurite mustar
4 linguri maioneza
sare, piper
Mod de preparare
Fierbe oula la foc mediu timp de 12 minute, apoi lasa-le sa se raceasca un sfert de ora in apa rece si decojeste-le.
Prepara maioneza si taie ouale fierte in jumatate pe lungime.
Scoate galbenusurile si pune-le intr-un bol, apoi zdrobeste-le cu furculita. Adauga pateul, sarea si piperul si amesteca pana obtii o pasta omogena. Completeaza compozitia cu 4 linguri de maioneza si mustarul, apoi continua sa mixezi compozitia pana ajunge foarte fina si usor spumoasa.
Aseaza pe un platou albusurile si umple-le cu pasta pregatita, folosind un sprit de patiserie. Lasa ouale umplute la frigider cateva ore, pana se intaresc.
Mod de servire
Se servesc reci, la aperitiv, presarate cu patrunjel verde, chilli pudra sau boia de ardei dulce, dupa preferinte.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 240 kcal
Carbohidrati: 2,6 g
Grasimi: 20 g
Proteine: 12,6 g