Ciorba de miel cu tarhon

/ / Modificat: 2012-04-03
Ciorba de miel cu tarhon

In apropierea Pastelui, ciorba de miel incepe sa apara tot mai des prin gandurile noastre. Preparatul este cea mai sanatoasa forma de a gati acest tip de carne, iar continutul bogat de bors furnizeaza organismului vitamina E, esentiala pentru sanatate.

Foto: foodgoesinmouth.com

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

cap si oase de miel

250 g zarzavat (patrunjel, morcov, telina)

1 legatura tarhon

1 legatura leustean

1 ceapa

1 lingura orez

500 ml bors

100 g smantana

1 galbenus ou

2 linguri ulei

sare

Mod de preparare

Pune la fiert intr-o oala de 5 litri capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul mielului.

Intre timp, toaca ceapa si zarzavatul in cubulete mici.

Dupa ce a fiert carnea, scoate bucatile de miel si fractioneaza-le dupa preferinte, apoi pune totul la fiert in 5 litri de apa (inclusiv apa in care a fiert carnea si oasele).

Lasa ciorba sa clocoteasca la foc mic 60 de minute, acoperind oala cu un capac.

Dupa 1 ora, adauga orezul si lasa-l sa se inmoaie 15 minute, apoi toarna borsul. Mai lasa ciorba la fiert 5-8 minute, apoi adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, tarhonul si leusteanul.

Mod de servire

Se serveste calda, cu ardei iute murat sau simpla.

Valori nutritionale pentru 50 g

Calorii: 42,7 kcal

Carbohidrati: 2,9 g

Grasimi: 1,9 g

Proteine: 3,3 g

Taguri Retete miel

Articole recomandate

Citeste si despre