In apropierea Pastelui, ciorba de miel incepe sa apara tot mai des prin gandurile noastre. Preparatul este cea mai sanatoasa forma de a gati acest tip de carne, iar continutul bogat de bors furnizeaza organismului vitamina E, esentiala pentru sanatate.
Foto: foodgoesinmouth.com
Timp de preparare
1 ora si 30 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
cap si oase de miel
250 g zarzavat (patrunjel, morcov, telina)
1 legatura tarhon
1 legatura leustean
1 ceapa
1 lingura orez
500 ml bors
100 g smantana
1 galbenus ou
2 linguri ulei
sare
Mod de preparare
Pune la fiert intr-o oala de 5 litri capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul mielului.
Intre timp, toaca ceapa si zarzavatul in cubulete mici.
Dupa ce a fiert carnea, scoate bucatile de miel si fractioneaza-le dupa preferinte, apoi pune totul la fiert in 5 litri de apa (inclusiv apa in care a fiert carnea si oasele).
Lasa ciorba sa clocoteasca la foc mic 60 de minute, acoperind oala cu un capac.
Dupa 1 ora, adauga orezul si lasa-l sa se inmoaie 15 minute, apoi toarna borsul. Mai lasa ciorba la fiert 5-8 minute, apoi adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, tarhonul si leusteanul.
Mod de servire
Se serveste calda, cu ardei iute murat sau simpla.
Valori nutritionale pentru 50 g
Calorii: 42,7 kcal
Carbohidrati: 2,9 g
Grasimi: 1,9 g
Proteine: 3,3 g