Drobul cu masline este un preparat simplu si foarte potrivit dupa mesele imbelsugate de Paste. Are un gust excelent si in acelasi timp este si dietetic.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
200 g masline
3 cepe mari
2 legaturi de ceapa verde
3 oua
500 g ciuperci fierte
1 ardei gras
o legatura marar
4 linguri pesmet
2 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare
Toaca marunt cele trei cepe si ardeiul si caleste-le putin in ulei pana devin stravezii. Apoi baga ciupercile impreuna cu maslinele fara samburi in robotul de bucatarie pentru a le marunti mai rapid.
Amesteca aceasta compozitie cu ceapa si ardeiul calite, cu ceapa verde si cu mararul tocate marunt. Bate ouale si amesteca-le si pe ele cu intreaga compozitie. Adauga trei linguri de pesmet, sare si piper dupa gust.
Unge o tava cu ulei, tapeteaz-o cu putin pesmet si pune in ea intregul amestec. Coace drobul cu masline in jur de 45 de minute la 180 de grade Celsius.
Il poti consuma cald, dar si rece, ca aperitiv.