Drobul de miel este un preparat traditional, gustos si hranitor, ideal pentru mesele de sarbatori, dar si pentru o masa de familie deosebita. Aceasta reteta este perfecta pentru adulti, insa poate fi servita si copiilor incepand cu varsta de 1-2 ani, cu conditia ca ingredientele sa fie adaptate corespunzator. Pentru bebelusi mai mici de un an, este recomandat sa eviti adaugarea de sare si piper, iar organele sa fie foarte bine fierte si maruntite pentru a preveni orice risc de sufocare.
Contraindicatii: Drobul de miel nu este recomandat persoanelor cu alergii la carne de miel sau porc, celor cu probleme hepatice sau renale, deoarece organele de miel pot fi greu digerate de catre acestia. De asemenea, este important ca persoanele cu hipertensiune sa evite adaugarea de sare in exces.
Ingrediente:
-
600 g organe de miel sau porc
-
2 legaturi de ceapa verde
-
1 legatura usturoi verde
-
50 ml ulei
-
Sare, piper
-
2 felii de paine inmuiate si stoarse
-
O legatura buna de verdeata (patrunjel, marar)
-
1-2 oua crude
In plus:
-
3-4 oua fierte tari
-
Prapur
Mod de preparare:
-
Fierbe organele de miel sau porc in apa cu sare pana devin fragede, apoi scurge-le bine si toaca-le marunt.
-
Intr-o tigaie, incalzeste uleiul si caleste ceapa si usturoiul verde tocate marunt, pana devin moi.
-
Intr-un bol mare, pune organele tocate, ceapa si usturoiul calite, painea inmuiata si stoarsa, verdeata tocata, ouale crude si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
-
Amesteca totul foarte bine, iar daca compozitia este prea uscata, adauga putina apa sau supa.
-
Unge o tava cu putin ulei si aseaza prapurul in ea.
-
Pune un strat din compozitia de drob, apoi adauga ouale fierte tari taiate in jumatati sau sferturi.
-
Acopera cu restul compozitiei si modeleaza-l in forma dorita.
-
Coace drobul la cuptor la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana devine frumos rumenit la suprafata.
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik