Macaroanele cu branza reprezinta unul dintre preparatele clasice, pe care orice gospodina din tara noastra trebuie sa stie sa le prepare.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Macaroane
500 g macaroane
250 g telemea
Sos
1 l lapte
50 g unt
60 g faina
pesmet
nucsoara
scortisoara
2 linguri miere
2 linguri zahar
Mod de preparare
Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Apoi se scurg si se amesteca impreuna cu telemeaua rasa.
Unge cu unt si presara cu pesmet un vas termorezistent, dupa care aseaza macaroanele frumos, unele langa altele.
Se prepara sosul alb prin topirea untului si adaugarea fainii. Se amesteca rapid, ingloband faina in unt si apoi se toarna laptele desfacand faina in lapte.
Dupa ce s-a folosit tot laptele, se asezoneaza sosul cu nucsoara, zahar, miere si scortisoara.
Se toarna sosul peste macaroane, se niveleaza si se da vasul in cuptorul deja incins, pentru 20 minute, pana ce preparatul devine usor auriu.
Serveste macaroanele calde sau reci, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Romaneasca