Macaroane cu branza

/ / Modificat: 2012-08-21
Macaroane cu branza

Macaroanele cu branza reprezinta unul dintre preparatele clasice, pe care orice gospodina din tara noastra trebuie sa stie sa le prepare.

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Macaroane

500 g macaroane

250 g telemea

Sos

1 l lapte

50 g unt

60 g faina

pesmet

nucsoara

scortisoara

2 linguri miere

2 linguri zahar

Mod de preparare

Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Apoi se scurg si se amesteca impreuna cu telemeaua rasa.

Unge cu unt si presara cu pesmet un vas termorezistent, dupa care aseaza macaroanele frumos, unele langa altele.

Se prepara sosul alb prin topirea untului si adaugarea fainii. Se amesteca rapid, ingloband faina in unt si apoi se toarna laptele desfacand faina in lapte.

Dupa ce s-a folosit tot laptele, se asezoneaza sosul cu nucsoara, zahar, miere si scortisoara.

Se toarna sosul peste macaroane, se niveleaza si se da vasul in cuptorul deja incins, pentru 20 minute, pana ce preparatul devine usor auriu.

Serveste macaroanele calde sau reci, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Branza

Articole recomandate

Citeste si despre