Mielul cu rozmarin la cuptor reprezinta o reteta de Paste pe cat de simplu de preparat, pe atat de savuroasa, cu care poti inlocui clasicul stufat! Surprinde-ti placut familia de sarbatori cu o reteta noua pentru carnea de miel!
Timp de preparare
2 ore
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg pulpa de miel
5-6 fire de rozmarin
1 legatura de patrunjel verde
5 fire de menta proaspata
6 catei de usturoi
1 kg de rosii taiate felii
2 lamai taiate felii
2 frunze de dafin
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Cresteaza bucata de pulpa si freac-o bine cu rozmarinul, dafinul, menta si patrunjelul, apoi cu usturoiul, astfel incat aromele sa patrunda in interior. Asezoneaz-o cu sare si piper. Pune o tigaie la incins cu putin ulei si adauga pulpa, lasand-o sa se prajeasca pe toate partile, pana se rumeneste, dar nu pana este gata de tot.
Taie pulpa felii groase de 2-3 cm. Asaza feliile de lamaie si de rosii intr-o tava si pune feliile de carne pe deasupra. Stropeste totul cu ulei de masline. Mai adauga rozmarin sau menta (dupa preferinta) si toarna apoi 2 cani cu apa. Acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor, la foc mediu, 90 de minute.
Indeparteaza folia cu 15 minute inainte ca friptura sa fie gata, pentru a se rumeni.