Panettone

/ / Modificat: 2013-03-15
Panettone

Panettone este numele cozonacului italian, care se pregateste in preajma celor mai importante sarbatori din an, intocmai cum se pregateste la noi tradiotionalul cozonac cu nuca.

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Ridicata

Ingrediente

30 g drojdie uscata

600 g faina

100 g zahar pudra

200 g de unt

4-5 linguri lapte

3 oua

coaja rasa lamaie

200 g stafide

100 g caise uscate

migdale prajite si sfaramate in bucatele

1 praf de sare

Mod de preparare

Desfa drojdia uscata in lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, apoi las-o sa creasca 20 de minute, la caldura. Amesteca in faina proaspat cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale.

Framanta aluatul bine, apoi amesteca fructele si migdalele si adauga coaja rasa de lamaie. Unge bine cu unt o tava cu pereti inalti si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina.

Formeaza o bila mare din tot aluatul si pune-o in tava. Lasa aluatul sa creasca circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat si putin umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor (incins bine la 180 de grade), la foc mic, circa 45 de minute.

Panettonele este copt cand a devenit ferm, capatand o crusta aurie.

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Panettone

Articole recomandate

Citeste si despre