Pasca cu branza

/ / Modificat: 2012-04-02
Pasca cu branza

Pasca cu branza este un preparat traditional de Pasti, care nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre in zilele de Pasti.  

Timp de preparare: 120 minute

Ingrediente

Pentru aluat

  • 550 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

Pentru finisare

  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Prepara un aluat pentru cozonac din ingredientele specificate, apoi lasa-l la dospit, la loc caldut, 30 de minute.

Pregateste umplutura pentru pasca. Lasa stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom, 20 de minute.

Intr-un bol incapator pune branza, zaharul si ouale, coaja de lamaie, alte arome si mixeaza bine. Incorporeaza faina si grisul, iar la final stafidele.

Cand aluatul este dospit, presara pe planul de lucru faina si imparte aluatul in doua bucati egale. Una din ele o intinzi foaie rotunda si o asezati in tava, iar celalalta o imparti iarasi in doua. Obtii doua suluri, pe care le impletesti.

In tava rotunda pentru pasca pune foaia de aluat, apoi aseaza impletitura in jurul sau. Mai lasa la dospit 25 de minute.

Pune umplutura de branza, unge pasca cu amestecul de ou si lapte si da la copt, 30 de minute, la foc mediu.

Taguri Pasca Dulciuri Mancare traditionala Masa de Pasti

Articole recomandate

Citeste si despre