Pasca cu smantana

/ / Modificat: 2012-04-07
Pasca cu smantana

In apropierea sarbatorilor pascale, orice gospodina trebuie sa stie cum se pregateste pasca cu smantana, un preparat traditional pentru masa de Paste.

Foto: nainakitchen.blogspot.com

Timp de preparare

1 ora si 15 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente aluat

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

sare

Ingrediente umplutura

1 kg smantana

6 linguri zahar

3 plicuri zahar vanilat

coaja de lamaie

3 linguri faina

sare

6 albusuri

Mod de preparare

Pentru aluat, separa albusurile de galbenusuri si bate-le spuma. Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul, apoi adaugi albusurile-spuma, un praf de sare si faina, treptat.

Asaza compozitia in tava si las-o sa se coaca pe jumatate, la foc mic.

Intre timp, pregateste umplutura amestecand smantana (bine scursa de apa) cu zaharul cristal si cel vanilat, coaja de lamaie, faina, sarea si albusurile batute spuma.

Toarna umplutura peste blatul copt pe jumatate (astfel incat sa aiba spatiu sa creasca) si lasa totul la cuptor inca 20 de minute.

Cand este gata, lasa pasca la racit pana a doua zi, cand se va intari suficient.

Mod de servire

Pasca cu smantana se serveste rece, pudrata cu zahar.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 328 kcal

Carbohidrati: 46,8 g

Grasimi: 11 g

Proteine: 10,3 g

Taguri Reteta pasca Pasca

Articole recomandate

Citeste si despre