Pasca umpluta cu branza de vaci este un preparat traditional romanesc care este nelipsit de pe masa de sarbatoare de Pasti. Este usor de preparat si se serveste cu un pahar de vin rosu.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
- 500 grame aluat de cozonac
- 1 kg branza de vaci grasa
- 200 grame zahar
- 50 grame unt
- 5 galbenusuri
- 5 albusuri
- 40 grame smantana
- 200 grame stafide
- 30 grame faina
- 10 ml esenta de vanilie
- 10 ml esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie mica
- un praf de sare
Mod de preparare
Bate bine albusurile pana cand obtii o bezea consistenta. Separat, combina branza de vaci cu zaharul, untul, galbenusurile, smantana, stafidele, faina si mirodeniile.
Incorporeaza usor si bezeaua din albusuri.
Impartea aluatul in doua parti: o parte o intinzi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o parte o mai lasi putin la dospit. Peste aluat toarna compozitia cu branza.
Deasupra orneaza cu fasii din aluatul ramas. Da tava la cuptor pentru 60 de minute.
Tipul bucatariei
Bucatarie romaneasca