Traditionalul stufat de miel se numara printre preparatele traditionale romanesti specifice sarbatorilor pascale. Delicioasa carne frageda realizeaza o combinatie minunata de arome cu legumele de sezon, precum ceapa si usturoiul verde.
Foto: gourmettite.wordpress.com
Timp de preparare
1 ora si 30 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg carne miel
1 ceapa alba
4 legaturi ceapa verde
4 legaturi usturoi verde
3 catei usturoi
5 linguri ulei
1 lingura faina
300 ml suc de rosii
sare, piper
Mod de preparare
Spala carnea si tai-o in felii subtiri, apoi condimenteaz-o cu sare, piper si alte condimente preferate (cimbru, busuioc, rozmarin etc).
Toaca ceapa alba marunt si prajeste-o impreuna cu carnea, apoi las-o la inabusit cu putina apa la foc mic.
Adauga inca o cana si jumatate de apa calduta si lasa totul la fiert pana cand carnea se inmoaie bine.
Taie ceapa si usturoiul verde rondele si adauga-le in oala, impreuna cu usturoiul uscat pisat.
Dizolva faina in sucul de rosii si toarna amestecul in oala si lasa stufatul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
La final, poti introduce vasul 10-15 minute la cuptor, ca sa scada sosul.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliguta sau garnitura de orez.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 108 kcal
Carbohidrati: 4,8 g
Grasimi: 5 g
Proteine: 10 g