O supa plina de vitamine si culoare, supa de legume, de post te ajuta sa le oferi celor dragi un pranz sanatos si satios.
Foto: thelazycook.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 ardei rosu
1 dovlecel
3 cartofi medii
1 morcov
1 radacina patrunjel
1/2 radacina telina
1 ceapa
100 g mazare congelata
2 rosii
4-5 linguri de ulei
sare
3 l apa
leustean proaspat
Mod de preparare
Curata legumele, spala-le bine, apoi taie-le cubulete mici.
Intr-o oala mare pune la fiert 2-3 litri de apa, adaugand si radacinoasele (telina, morcovul si radacina de patrunjel).
Dupa 10-15 minute, adauga si legumele taiate cubulete. Cand acestea sunt pe jumatate fierte, adauga si cele doua rosii, decojite si taiate cubulete.
Potriveste supa de sare, apoi mai lasa la fiert 10 minute.
Cand este gata ciorba, adauga uleiul si leusteanul proaspat tocat.
Trucuri
Poti adauga dupa gust, piper proaspat macinat si cateva linguri de bors, pentru a transforma aceasta supa intr-o ciorba.
Tipul bucatariei
Romaneasca