Pentru multi credinciosi, perioada postului Pastelui este cea mai importanta, dar si mai dificila. Postul Pastelui este cel mai aspru si cel mai lung post. Daca tii post si nu stii ce sa mai mananci iti propunem aceasta reteta de biscuti sarati foarte gustosi.
Ingrediente:
Pentru biscuiti:
-
200 g faina
-
20 g masline fara samburi, tocate marunt
-
50 ml ulei de masline
-
50 ml apa foarte rece
-
1 lingurita mica rasa de rozmarin proaspat, tocat
-
2 g praf de copt
-
4 g sare
Pentru crema de pate vegetal de masline:
-
1 conserva pate vegetal de masline
-
20 g smantana de soia pentru gatit
-
1 lingurita plina de masline fara samburi, tocate marunt
-
1 lingurita rasa de frunze tocate de arpagic
-
Piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
-
Prepararea biscuitilor:
-
intr-un bol mare, cerne faina si amestec-o cu sarea si praful de copt.
-
Adauga maslinele tocate si rozmarinul, amestecand bine.
-
Toarna uleiul de masline si apa rece, apoi framanta rapid aluatul pana devine omogen.
-
intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, la o grosime de aproximativ 5 mm.
-
Taie biscuitii in forme dorite si asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
-
Coace-i in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minute, pana devin usor aurii.
-
Lasa-i sa se raceasca pe un gratar.
-
-
Prepararea cremei de pate vegetal:
-
intr-un bol, amesteca pateul vegetal de masline cu smantana de soia.
-
Adauga maslinele tocate marunt, arpagicul si piperul macinat, omogenizand bine.
-
-
Servire:
-
Biscuitii se servesc alaturi de crema de pate vegetal de masline, ca aperitiv savuros.
-
Pofta buna!
Sursa: www.lauraadamache.ro
Sursa foto: freepik