Biscuiti vegani cu ciocolata si fructe

/ / Modificat: 2024-11-15
Biscuiti vegani cu ciocolata si fructe

Intrucat am intrat in Postul Craciunului de astazi, preparatele cu alimente vegetale stau la baza meniului credinciosilor. De aceea, iti propunem o reteta delicioasa si foarte usor de facut, un desert special pentru cei mici, perfect pentru perioada postului, care va adauga un strop de bucurie in fiecare zi. Acesta este nu doar gustos, dar si sanatos, avand in vedere ca este complet vegan, fara lactate sau oua.

Acesti biscuiti sunt perfecti pentru copii, avand un gust delicios si fiind usor de preparat. Cu ingrediente simple si naturale, sunt o alegere excelenta pentru a inlocui deserturile traditionale din perioada postului.

Ingrediente:

  • 200 g faina integrala sau de ovaz

  • 100 g fulgi de ovaz

  • 50 g ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)

  • 2 banane coapte (pentru a indulci natural)

  • 50 g pasta de curmale sau sirop de agave (pentru indulcire suplimentara, optional)

  • 100 g ciocolata neagra (min. 70% cacao), tocata marunt

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • 1/2 lingurita praf de copt

  • Un varf de sare

  • 50 g stafide sau alte fructe uscate (optional)

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

  2. Zdrobeste bananele intr-un bol mare, pana devin un piure.

  3. Adauga uleiul de cocos, pasta de curmale (sau siropul de agave) si esenta de vanilie, amestecand bine.

  4. incorporeaza faina, fulgii de ovaz, praful de copt si un varf de sare. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.

  5. Adauga ciocolata si stafidele, amestecand din nou.

  6. Formeaza biscuitii cu ajutorul unei linguri si pune-i pe tava pregatita, lasand spatiu intre ei.

  7. Coace-i in cuptor timp de 12-15 minute sau pana cand devin usor aurii pe margini.

  8. Lasa-i sa se raceasca pe un suport de racire inainte de a-i servi.

Acesti biscuiti sunt ideali pentru a fi savurati la mic dejun, ca gustare sau ca desert la mesele de seara. Sunt o alegere perfecta pentru copii, avand in vedere ca sunt complet naturali, cu ingrediente simple si sanatoase!

Beneficii:

  • Fara zahar rafinat, indulciti natural cu fructe.

  • Fara lactate, oua sau ingrediente de origine animala, fiind perfect pentru perioada postului.

  • Usor de preparat si de savurat, cu o combinatie perfecta de arome si texturi.

Daca vrei sa incerci aceasta reteta, iti pot trimite si cateva idei pentru a o personaliza, adaugand alune, nuci sau chiar un strop de scortisoara pentru un gust deosebit!

 Sursa foto: freepik

Taguri Biscuiti Ciocolata Retete de post

Articole recomandate

Citeste si despre