Chiftelutele de naut sunt un preparat vegetarian simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Cu ajutorul Airfryer-ului, poti obtine aceste chiftelute aurii si crocante, fara a folosi mult ulei, pastrand astfel o varianta mai sanatoasa. in plus, sunt gata intr-un timp scurt si sunt o optiune minunata pentru un pranz sau o cina rapida.
Ingrediente
-
400 g naut fiert (din conserva sau fiert acasa)
-
1 ceapa mica, tocata marunt
-
2 catei de usturoi, pisati
-
1 lingurita chimen macinat
-
1 lingurita coriandru macinat
-
2 linguri faina de naut (sau faina obisnuita)
-
1/2 lingurita sare
-
1/4 lingurita piper
-
2 linguri ulei de masline
-
1 lingura patrunjel proaspat tocat (optional)
Mod de preparare
-
Pregatirea compozitiei:
-
Scurge si clateste bine nautul daca este din conserva.
-
intr-un bol sau in robotul de bucatarie, zdrobeste nautul pana obtii o pasta grunjoasa.
-
Adauga ceapa tocata, usturoiul pisat, chimenul, coriandrul, sarea, piperul, faina de naut si patrunjelul (daca folosesti).
-
Toarna uleiul de masline si amesteca bine pana se formeaza o compozitie omogena si usor modelabila. Daca este prea umeda, mai adauga putina faina.
-
-
Formarea chiftelutelor:
-
Modeleaza chiftelutele cu mainile usor umezite, dandu-le o forma rotunda si usor turtita pentru a se coace uniform.
-
-
Gatirea in Air Fryer:
-
Preincalzeste air fryer-ul la 190°C timp de 3-5 minute.
-
Asaza chiftelutele in cosul aparatului intr-un singur strat, fara sa le inghesui.
-
Gateste timp de 12-15 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului pentru o rumenire uniforma.
-
-
Servire:
-
Scoate chiftelutele din air fryer si lasa-le sa se raceasca usor inainte de servire.
-
Se potrivesc perfect cu un sos de iaurt cu usturoi, hummus sau o salata proaspata.
-
Pofta buna!
Sursa: www.reteteairfryer.com
Sursa foto: freepik