Chiftelute de naut la Air Fryer

/ / Modificat: 2025-03-05
Chiftelute de naut la Air Fryer

Chiftelutele de naut sunt un preparat vegetarian simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Cu ajutorul Airfryer-ului, poti obtine aceste chiftelute aurii si crocante, fara a folosi mult ulei, pastrand astfel o varianta mai sanatoasa. in plus, sunt gata intr-un timp scurt si sunt o optiune minunata pentru un pranz sau o cina rapida.

Ingrediente

  • 400 g naut fiert (din conserva sau fiert acasa)

  • 1 ceapa mica, tocata marunt

  • 2 catei de usturoi, pisati

  • 1 lingurita chimen macinat

  • 1 lingurita coriandru macinat

  • 2 linguri faina de naut (sau faina obisnuita)

  • 1/2 lingurita sare

  • 1/4 lingurita piper

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat (optional)

Mod de preparare

  1. Pregatirea compozitiei:

    • Scurge si clateste bine nautul daca este din conserva.

    • intr-un bol sau in robotul de bucatarie, zdrobeste nautul pana obtii o pasta grunjoasa.

    • Adauga ceapa tocata, usturoiul pisat, chimenul, coriandrul, sarea, piperul, faina de naut si patrunjelul (daca folosesti).

    • Toarna uleiul de masline si amesteca bine pana se formeaza o compozitie omogena si usor modelabila. Daca este prea umeda, mai adauga putina faina.

  2. Formarea chiftelutelor:

    • Modeleaza chiftelutele cu mainile usor umezite, dandu-le o forma rotunda si usor turtita pentru a se coace uniform.

  3. Gatirea in Air Fryer:

    • Preincalzeste air fryer-ul la 190°C timp de 3-5 minute.

    • Asaza chiftelutele in cosul aparatului intr-un singur strat, fara sa le inghesui.

    • Gateste timp de 12-15 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului pentru o rumenire uniforma.

  4. Servire:

    • Scoate chiftelutele din air fryer si lasa-le sa se raceasca usor inainte de servire.

    • Se potrivesc perfect cu un sos de iaurt cu usturoi, hummus sau o salata proaspata.

Pofta buna!

Sursa: www.reteteairfryer.com

Sursa foto: freepik

Taguri Retete la air fryer

Articole recomandate

Citeste si despre