Chiftelutele de linte sunt preparate de post delicioase, bogate in arome imbietoare, care, desi nu contin carne, reusesc sa-ti satisfaca imediat senzatia de foame si sa te tina satula pe termen lung!
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
300 g linte
1 ceapa mare
1 morcov maricel
1 pastarnac
1 felie groasa de paine
4 linguri pesmet
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
3 linguri de ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Tine lintea in apa calda timp de 1 ora, apoi pune-o la fiert, in apa cu sare. Adauga peste linte si ceapa, morcovul si pastarnacul tocate marunt si lasa-le sa fiarba pana cand toate ingredientele se inmoaie.
Scurge apa in strecuratoare si adauga lintea si legumele fierte in blender sau robot de bucatarie. Adauga si cateii de usturoi. Mixeaza totul pana obtii o pasta groasa. Pune painea in putina apa si las-o cateva secunde sa se inmoaie. Stoarce-o bine si adaug-o peste linte. Adauga sare, piper si patrunjel tocat foarte marunt si amesteca bine totul.
Formeaza chiftelutele, tavaleste-le prin pesmet si apoi prajeste-le in baie de ulei. Daca vrei sa eviti prajeala, le poti coace si la cuptor.