Ciorba de fasole, de post

/ / Modificat: 2012-03-20
Ciorba de fasole, de post

Ciorba de fasole poate fi o delicatesa in post, chiar daca lipseste afumatura din ea! Alaturi de o bucata de ceapa si o felie de paine calda, facuta pe vatra sau in casa, ciorbita de fasole boabe se dovedeste a fi un adevarat ospat!

Foto: reteteculinare.ro

Timp de preparare

90 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

400 g fasole boabe

2 morcovi medii

3-4 cepe

1 ardei gras ros

1/2 telina medie

1 pastarnac

1-2 lingurite boia dulce

3-4 linguri de ulei

un varf de cutit de cimbru

o legatura patrunjel verde

sare

Mod de preparare

Alege cu atentie fasolea, spal-o bine si pune-o la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa. Schimba apa in care fierbe fasolea cam de 2-3 ori.

Separat, toaca marunt ceapa, ardeiul gras si rade morcovii. Pune uleiul la incins si caleste aceste legume pana cand ceapa se inmoaie putin, iar amestecul se coloreaza in portocaliu.

Dupa ce ai schimbat apa a treia oara si fasolea este pe jumatate fiarta, adauga pastarnacul si telina taiate cubulete mici cand apa incepe sa clocoteasca, iar apoi lasa sa fiarba cam 5-10 minute.

Dupa aceea, pune amestecul din ceapa si morcov peste ele, dar si sarea, boiaua si cimbrul, si lasa sa mai fiarba putin.

Cand au fiert legumele, se trage oala de pe foc si se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre