Ciorbita de legume este nu numai o alegere ideala in perioada postului, ci si o sursa substantiala de energie si vitamine, care iti ofera puterea necesara pentru a face fata zilelor aglomerate!
Foto: notderbypie.com
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
2 l apa
2 morcovi medii
1 bucata mica de telina
2 cepe mici
2-3 cartofi
1 ardei gras mediu
1 dovlecel
1 pastarnac
100 g fasole verde
1 conserva de rosii in bulion
bors (dupa gust)
1 legatura leustean sau patrunjel (dupa gust)
sare
Mod de preparare
Pune apa la fiert intr-o oala. Adauga in apa clocotinda ceapa tocata marunt, morcovul ras sau tocat, telina si pastarnacul taiate cubulete mici.
Lasa-le sa fiarba cam 10-15 minute, dupa care pune si ardeiul, fasolea verde, dovlecelul si cartofii taiati cubulete mici.
Lasa-le sa fiarba la foc mic, iar inainte de a se inmuia toate legumele pune si rosiile, sarea, iar dupa ce amestecul fierbe inca 5 minute adauga si bors, dupa gust. Atentie, deoarece ciorba va fi deja acrisoara de la rosii. Nu pune foarte mult bors de la inceput. Gusta si adauga pe parcurs!
Mai lasa sa fiarba un pic, apoi ia-o de pe foc si pune-i verdeata tocata marunt.
Trucuri
Pentru mai multa savoare sau gust, poti adauga verdeata direct in farfurie, atunci cand o servesti.
Tipul bucatariei
romaneasca