Ciorba de spanac este o alternativa delicioasa la cea de stevie. Este foarte gustoasa, bogata in vitamine si extrem de satioasa!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
- 2 legaturi de spanac
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 pastarnac mic (se poate inlocui si cu o bucata de telina)
- 2-3 cartofi
- 3-4 linguri de ulei
- 2-3 linguri bulion
- 3-4 linguri orez
- 2 catei de usturoi (optional)
- 1 legatura leustean
- bors
- sare
- piper
Mod de preparare
Pune la fiert o oala cu apa.
Curata ceapa si toac-o marunt, rade morcovii si pastarnacul/telina si pune-le la calit intr-o tigaie in care pui uleiul. Dupa ce se inmoaie legumele, pune-le in apa care fierbe, alaturi de spanac.
Dupa ce legumele dau in cateva clocote, adauga si cartofii taiati cubulete mici, iar apoi bulionul. Lasa cartofii sa fiarba timp de 5-10 minute sau verifica-i din cand in cand cu furculita.
Inainte de a se fierbe complet cartofii, adauga orezul. Lasa-l sa fiarba si toarna si putin bors, sare si piper, dupa gust.
La sfarsit, ia oala de pe foc, toaca leusteanul si pune-l deasupra.
Usturoiul se piseaza si se adauga in farfurie, in functie de gust.
Iata si varianta video a retetei de ciorba taraneasca cu spanac, de post: