Ciorbita de stevie este cea mai hranitoare si satioasa dintre supele pe care le poti face in post. Este savuroasa, iar borsul si leusteanul proaspat o fac sa devina un deliciu pentru orice pofticios, fie ca tine, fie ca nu, post!
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
2 maini de stevie (2 legaturi)
1 morcov mare
2-3 linguri de ulei
2 linguri de orez
1 bucata mica de telina
4 cartofi medii
1 legatura leustean
bors
sare
Mod de preparare
Pune apa la fiert intr-o oala.
Toaca marunt ceapa, da pe razatoare telina si morcovul, si pune-le pe toate la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Dupa ce capata o culoare portocalie si se inmoaie un pic, toarna-le in apa clocotinda.
Curata cartofii si taie-i cubulete mici. Pune-i in ciorba, iar dupa 5 minute, pune si stevia tocata fidea. Lasa-le sa fiarba, iar cand cartofii sunt aproape fierti, pune orezul.
Dupa ce fierbe orezul timp de cateva minute, pune bors si sare dupa gust. Mai las-o sa dea in clocot de cateva ori si apoi ia-o de pe foc.
Toaca leusteanul si pune-l pe deasupra.