Ciorba de zarzavat reprezinta nu numai o reteta delicioasa de post, ci si un mix de vitamine pe care in putine alte retete il mai intalnesti!
Foto: easy-recipes-online.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
2.5 l apa
1 ceapa
1 bucata mica de telina
1 pastarnac
2 morcovi mici
1 ardei gras mare
100 g fasole verde
100 g mazare
1 conserva rosii in bulion
1 dovlecel mic
3 linguri ulei
3 linguri orez
1 legatura patrunjel/leustean
bors
sare
piper
Mod de preparare
Pune oala cu apa la fiert si, intre timp, curata toate zarzavaturile.
Toaca marunt ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si pune-le la calit intr-o tigaie in care pui cele 3 linguri de ulei.
Rastoarna amestecul de zarvavaturi calite in apa care fierbe, adauga cartofii si dovleceii taiati cubulete, mazarea si fasolea verde, si lasa-le sa fiarba cam 20-30 de minute, verificandu-le din cand in cand.
Spre sfarsit, pune si rosiile, orezul, sarea, piperul si borsul, dupa gust, si lasa-le sa mai fiarba cam 5-10 minute.
Cand este gata, toaca patrunjelul sau leusteanul si presara-l deasupra.
Tipul bucatariei
romaneasca