Ciorba de zarzavat, de post

/ / Modificat: 2012-03-20
Ciorba de zarzavat, de post

Ciorba de zarzavat reprezinta nu numai o reteta delicioasa de post, ci si un mix de vitamine pe care in putine alte retete il mai intalnesti!

Foto: easy-recipes-online.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

2.5 l apa

1 ceapa

1 bucata mica de telina

1 pastarnac

2 morcovi mici

1 ardei gras mare

100 g fasole verde

100 g mazare

1 conserva rosii in bulion

1 dovlecel mic

3 linguri ulei

3 linguri orez

1 legatura patrunjel/leustean

bors

sare

piper

Mod de preparare

Pune oala cu apa la fiert si, intre timp, curata toate zarzavaturile.

Toaca marunt ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si pune-le la calit intr-o tigaie in care pui cele 3 linguri de ulei.

Rastoarna amestecul de zarvavaturi calite in apa care fierbe, adauga cartofii si dovleceii taiati cubulete, mazarea si fasolea verde, si lasa-le sa fiarba cam 20-30 de minute, verificandu-le din cand in cand.

Spre sfarsit, pune si rosiile, orezul, sarea, piperul si borsul, dupa gust, si lasa-le sa mai fiarba cam 5-10 minute.

Cand este gata, toaca patrunjelul sau leusteanul si presara-l deasupra.

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre