Cine spune ca in post nu te poti rasfata cu un desert delicios si rapid? Noi iti oferim reteta pentru clatite de post, iar tu iti poti alege dulceata preferata ca sa le garnisesti!
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
medie
Ingrediente
200 g faina
200 ml apa minerala (sau sifon)
50 ml ulei
50 g zahar
1 esenta de rom
sare
1 borcan de dulceata (la alegere)
Mod de preparare
Pune intr-un bol incapator faina, adauga apoi apa treptat, cu grija sa nu se formeze cocoloase.
Adauga uleiul, zaharul, un praf de sare si esenta si inglobeaza-le bine in amestecul de apa si faina.
Unge o tigaie non-aderenta cu putin ulei, apoi toarna cu un polonic din compozitia rezultata. Roteste tigaia pana cand compozitia se intinde pe toata suprafata acesteia.
Lasa clatita la copt pana se rumeneste, apoi intoarce-o pe partea cealalta.
Procedeaza la fel pentru toate clatitele, pana ti se termina aluatul.
Trucuri
Fiindca nu au ou, clatitele de post se rup mai usor. Este indicat sa le faci putin mai groase.
Inainte de a coace clatitele, lasa aluatul 15 minute la frigider.
Tipul bucatariei
Romaneasca