Cornurile cu gem reprezinta un desert savuros in perioada postului. Spre deosebire de cornulete, care sunt mai migaloase, cornurile sunt mai practice si se prepara mai repede!
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: mediu
Ingrediente
Pentru aluat:
250 g faina
125 ml apa calda
2 linguri de miere
3.5 g drojdie uscata
15 g margarina
100 g gem
Pentru sirop:
100 ml apa
2 linguri miere
Mod de preparare
Amesteca faina cu drojdia intr-un bol. Topeste margarina si mierea si adauga-le peste ingredientele uscate. Toarna apa, treptat, si amesteca totul cu o lingura de lemn, pana se formeaza un aluat omogen.
Lasa aluatul la crescut, pana cand isi dubleaza volumul. Intinde aluatul pe masa de lucru, pana cand formezi o foaie rotunda si tai-o in 8 triunghiuri egale. Pune cate o lingurita de gem in mijlocul fiecarui triunghi si ruleaza-le apoi, pana cand obtii un corn. Asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Unge-le cu siropul din apa si miere si baga-le la cuptor, pana cand se rumenesc usor.