Cornuri cu gem, de post

/ / Modificat: 2017-08-11
Cornuri cu gem, de post

Cornurile cu gem reprezinta un desert savuros in perioada postului. Spre deosebire de cornulete, care sunt mai migaloase, cornurile sunt mai practice si se prepara mai repede!

Timp de preparare: 60 minute 

Dificultate: mediu

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g faina

125 ml apa calda

2 linguri de miere

3.5 g drojdie uscata

15 g margarina

100 g gem

Pentru sirop:

100 ml apa

2 linguri miere

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia intr-un bol. Topeste margarina si mierea si adauga-le peste ingredientele uscate. Toarna apa, treptat, si amesteca totul cu o lingura de lemn, pana se formeaza un aluat omogen.

Lasa aluatul la crescut, pana cand isi dubleaza volumul. Intinde aluatul pe masa de lucru, pana cand formezi o foaie rotunda si tai-o in 8 triunghiuri egale. Pune cate o lingurita de gem in mijlocul fiecarui triunghi si ruleaza-le apoi, pana cand obtii un corn. Asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Unge-le cu siropul din apa si miere si baga-le la cuptor, pana cand se rumenesc usor.

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre