Cornuri pufoase cu rahat de post

/ / Modificat: 2025-03-10
Cornuri pufoase cu rahat de post

Cornurile cu rahat sunt foarte gustoase si pufoase, ideale pentru perioada postului. Bineinteles, puteti schimba umplutura cu ce doriti. Sunt la fel de bune cu orice umplutura. Spor sa la gatit!

Ingrediente:

  • 400 g faina alba

  • 250 ml apa calda

  • 2 linguri drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)

  • 4 linguri zahar

  • 50 ml ulei de masline (sau de floarea-soarelui)

  • ¼ lingurita sare

  • 200 g rahat colorat (sau alta umplutura la alegere)

Mod de preparare:

  1. Activarea drojdiei

    • Intr-un bol, amesteca apa calda cu drojdia si zaharul.

    • Lasa amestecul deoparte timp de 10 minute, pana se formeaza o spuma la suprafata.

  2. Prepararea aluatului

    • Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea.

    • Toarna amestecul de drojdie activata si incepe sa framanti.

    • Adauga treptat uleiul si framanta pana obtii un aluat elastic si nelipicios.

    • Acopera bolul cu un prosop si lasa aluatul la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

  3. Formarea cornurilor

    • Imparte aluatul in 8-10 bucati egale.I

    • Intinde fiecare bucata intr-o forma de triunghi sau oval.

    • Asaza bucati de rahat pe partea mai lata a triunghiului si ruleaza spre varf.

    • Asaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

  4. Dospirea secundara

    • Acopera cornurile cu un prosop si lasa-le sa mai creasca 20-30 minute.

  5. Coacerea

    • Preincalzeste cuptorul la 180°C.

    • Unge cornurile cu putina apa indulcita pentru o crusta frumoasa.

    • Coace timp de 20-25 de minute sau pana devin aurii.

  6. Servirea

    • Dupa racire, poti presara zahar pudra deasupra.

    • Savureaza cornurile pufoase cu ceai sau cafea!

Pofta buna!

Sursa: www.lalena.ro

Sursa foto: freepik

 

 

Taguri Cornuri Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre