Cozonac de post

/ / Modificat: 2012-03-01
Cozonac de post

Timp de preparare

120 de minute

Dificultate

dificil

Ingrediente

Blat

400 ml de apa

200 ml de ulei

200 g de zahar

1 pachetel de drojdie proaspata (25 g)

1 lamaie

1 portocala

1 kg de faina

sare

1 lingurita de bicarbonat

Umplutura

400 g nuca

150 g zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

coaja de lamaie

Mod de preparare

Amesteca urmatoarele ingrediente, respectand ordinea scrisa: apa, sucul de la o lamaie si de la o portocala, bicarbonatul, drojdia sfaramata cu mana, coaja de lamaie si portocala, 200 g zahar, uleiul si sarea. Adauga apoi faina, treptat, pana iti rezulta un aluat elastic.

Framanta aproximativ 15 minute acest aluat, apoi pune-l la crescut, langa o sursa de caldura. Lasa-l asa, acoperit cu un prosop curat, pana isi tripleaza volumul.

Intre timp poti pregati umplutura, amestecand nuca macinata, zaharul pudra si aromele.

Alautul crescut se imparte in 4 bucati, care se intind sub forma de foaie. Imparti umplutura pe fiecare foaie, apoi le rulezi si le impletesti cate doua. Iti ies doi cozonaci.

Aseaza-i in tavi tapetate cu hartie de copt, mai lasa-i 15 minute la crescut, apoi da-i la cuptor, la foc mare primele 5 minute, apoi la foc mic.

Este indicat ca inainte sa bagi cozonacii la copt sa ii ungi cu putin ulei deasupra.

Dupa coacere, unge cozonacii cu miere!

Taguri Post Deserturi de post Cozonac

Articole recomandate

Citeste si despre