Cuscusul cu sos de morcovi este o reteta delicioasa de post, care te ajuta sa variezi meniul monoton format doar din legume! Iata o reteta simpla si la indemana, care-ti va rasfata papilele gustative in aceasta perioada de purificarea trupeasca si spirituala!
Timp de preparare
60 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 cana de cuscus
1 ardei gras rosu mediu, taiat cubulete
7 morcovi
1 ceapa mare, data pe razatoare
1 ceasca de suc de rosii
ulei de floarea-soarelui
scortisoara
ienibahar
sare
piper
zahar
Mod de preparare
Pune cuscusul intr-un bol si adauga sare. Toarna apa fierbinte peste el (pana cand il acoperi), pune un capac si lasa-l acoperit 15 minute. Fierbe morcovii 10-12 minute si apoi taie-i rondele.
Soteaza-i intr-o tigaie cu ulei incins, adaugand apoi ceapa si ardeiul. Lasa legumele sa se caleasca bine, 2-3 minute, apoi toarna sucul de rosii, scortisoara, ienibaharul si putina apa.
Lasa totul sa fiarba aproximativ 15 minute. Strecoara apa de la cuscus, adauga putin ulei si amesteca-l bine. Asaza-l pe un platou, iar pe deasupra toarna sosul de morcovi si mirodenii.