Dovlecei cu masline

/ / Modificat: 2014-04-10
Dovlecei cu masline

Dovleceii cu masline sunt o mancare perfecta pentru o dupa-amiaza in care te grabesti si vrei sa prepari ceva rapid si in acelasi timp gustos. Mai mult, pentru ca se prepara doar din legume, aceasta mancare poate fi consumata cu succes in perioada postului.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

4 dovlecei de marime medie

2 cepe

3 rosii

1 ardei gras

200 g masline

100 g ulei de masline

1 cutiuta pasta de tomate

3 catei de usturoi

1 legatura patrunjel

1 pahar vin alb

400 ml supa legume

sare si piper  

Mod de preparare

Curata dovleceii, spala-i si apoi taie-i in cuburi cu latura de doi centimetri. Taie apoi ardeiul si rosiile curatate de coaja. Rumeneste in ulei incins ceapa si cateii de usturoi tocati marunt impreuna cu ardeiul. Adauga dovlecelul si apoi stinge totul cu un pahar de vin alb.

Completeaza cu supa de legume, apoi adauga si maslinele, oparite in prealabil. Condimenteaza cu sare si piper si introdu totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand sosul incepe sa scada, iar mancarea prinde o crusta aurie deasupra, adauga patrunjelul tocat marunt si mai las-o cateva minute in cuptor.

Serveste mancarea de dovlecei cu legume rece sau calda, alaturi de o salata de rosii.

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre