Gulasul de post este o mancare savuroasa, ideala pentru masa de pranz. Se prepara foarte usor si, desi carnea este inlocuita cu legumele, condimentele ii vor da o aroma deosebita.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente pentru gulas de post
- 900 g ciuperci proaspete
- 3 cartofi medii
- 2 legaturi de ceapa verde
- 90 ml ulei
- 20 g boia dulce
- 20 g faina
- coriandru
- sare si piper
Mod de preparare gulas de post
Taie ciupercile in bucati mai mari, apoi caleste-le in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt. Imediat ce capata o nuanta aurie, adauga faina si 350 ml de apa. Intre timp, taie cartofii cubulete, apoi adauga-i peste ciuperci.
Lasa totul sa fiarba 10 minute, apoi adauga coriandrul si boiaua. Cand preparatul incepe sa scada, asezoneaza-l cu sare si piper, dupa gust.
Serveste gulasul de post cald, eventual alaturi de niste paine proaspata de casa.