Intrucat suntem in Saptamana Mare, preparatele cu alimente vegetale stau la baza meniului credinciosilor. De aceea, iti propunem o reteta delicioasa si foarte usor de facut de gulas de post, un deliciu culinar plin de vitamine si alte substante nutritive.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 ardei grasi
1 ardei iute (optional)
3 cartofi
2 cepe
250 g ciuperci
1 dovlecel
1 legatura patrunjel
4 rosii
100 ml ulei
1 telina mica
sare si piper
Mod de preparare
Curata si spala bine legumele. Taie apoi ceapa julien, ardeiul si cartofii cubulete si pune-le sa se caleasca in ulei, aproximativ 5 minute, pana se inmoaie putin. Adauga rosiile taiate marunt si telina. Lasa-le sa se caleasca si ele 2 minute, apoi adauga peste legume 300 ml de apa.
Lasa compozitia sa fiarba 15 minute, apoi adauga ciupercile si dovlecelul taiate cubulete si mai lasa-le sa clocoteasca inca 10 minute. Daca iti plac mancarurile picante, poti adauga si ardei iute.
La final, asezoneaza gulasul cu sare si piper dupa gust si serveste-l presarat cu frunze proaspete de patrunjel.