Gulas de post, cu dovlecel

/ / Modificat: 2014-04-10
Gulas de post, cu dovlecel

Intrucat suntem in Saptamana Mare, preparatele cu alimente vegetale stau la baza meniului credinciosilor. De aceea, iti propunem o reteta delicioasa si foarte usor de facut de gulas de post, un deliciu culinar plin de vitamine si alte substante nutritive.

Timp de preparare

50 min

Dificultate

usor

Ingrediente

2 ardei grasi

1 ardei iute (optional)

3 cartofi

2 cepe

250 g ciuperci

1 dovlecel

1 legatura patrunjel

4 rosii

100 ml ulei

1 telina mica

sare si piper

Mod de preparare

  Curata si spala bine legumele. Taie apoi ceapa julien, ardeiul si cartofii cubulete si pune-le sa se caleasca in ulei, aproximativ 5 minute, pana se inmoaie putin. Adauga rosiile taiate marunt si telina. Lasa-le sa se caleasca si ele 2 minute, apoi adauga peste legume 300 ml de apa.

Lasa compozitia sa fiarba 15 minute, apoi adauga ciupercile si dovlecelul taiate cubulete si mai lasa-le sa clocoteasca inca 10 minute. Daca iti plac mancarurile picante, poti adauga si ardei iute.

La final, asezoneaza gulasul cu sare si piper dupa gust si serveste-l presarat cu frunze proaspete de patrunjel.

Taguri Retete de post Mancaruri de post

Articole recomandate

Citeste si despre