Gutui umplute cu nuci si stafide, de post

/ / Modificat: 2014-12-18
Gutui umplute cu nuci si stafide, de post

Gutuile umplute cu nuci si stafide sunt un deliciu de iarna pentru oricine tine post in aceasta perioada. In plus, sunt un desert sanatos, cu putine calorii.

Timp de preparare

  45 min.

Dificultate

mica

Ingrediente

6 gutui

200 g stafide

200 g miez de nuca

4 linguri miere

4 linguri unt topit

Mod de preparare

Coace in cuptor miezul de nuca, curata-i apoi cojita subtire si da-l prin masina de tocat sau piseaza-l cu aparatul special. Amesteca bine nuca macinata cu stafidele, mierea si untul topit. Spala bine gutuile pana le dispare puful de pe coaja, taie-le un capacel, apoi scobeste-le inauntru astfel incat sa le elimini cotorul si o parte din pulpa.

Umple-le cu amestecul de nuca si stafide si aseaza-le intr-o tava, de preferinta imbracata in hartie de copt. Acopera-le cu o folie din aluminiu si lasa-le la cuptor pentru jumatate de ora. Scoate-le cu o paleta si aseaza-le pe un platou, apoi stropeste-le cu sosul lasat in tava.

Taguri Retete post Desert Retete iarna Stafide Nuca

Articole recomandate

Citeste si despre