Mancarica de post cu ciuperci este o solutie eficienta pentru a inlocui proteinele din carne pierdute in aceasta perioada. Daca este servita si cu o portie generoasa de mamaliguta, devine un adevarat festin culinar.
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
400 g ciuperci
un ardei gras
o ceapa medie
4 catei de usturoi
150 g rosii in bulion
cateva fire de patrunjel
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Se pune putin ulei la incins in cratita in care vrei sa prepari mancarica.
Dupa ce uleiul s-a incins, se adauga ceapa, ardeiul gras si usturoiul tocate marunt. Se lasa la calit in jur de 7 minute sau pana cand se inmoaie legumele.
Intre timp, se curata ciupercile si se taie in sferturi. Se spala si se adauga peste legumele calite in ulei.
Se lasa la fiert in jur de 10 minute, acoperite cu un capac. Dupa aceea, se pun rosiile in bulion si se mai lasa inca 5 minute.
Se ia oala de pe foc si se incepe asezonarea mancarii cu sare, piper si patrunjel tocat marunt.
Sfaturi pentru o reteta mai reusita
Condimentele (sare, piper si verdeata) se pun intotdeauna la finalul preparatului, deoarece vor aroma mai intens mancarea, decat daca sunt puse in timpul prepararii ei.
Mancarica de ciuperci este delicioasa alaturi de mamaliguta.
Tipul bucatariei
Romaneasca