Mancarica de cartofi este o varianta delicioasa de a prepara cartofii. Este o mancare clasica din bucataria romaneasca, cunoscand zeci de variante. Noi iti oferim reteta noastra!
Timp de preparare
45 de minute
Dificultate
usor
Ingrediente
1,5 kg de cartofi
2 morcovi
2 cepe
1 ardei
75 ml de ulei
100 ml de apa
sare
piper
2-3 frunze de dafin
verdeata proaspata (patrunjel)
Mod de preparare
Curata ceapa, apoi tai-o cubulete mici si pune-o la calit, in uleiul incins. Dupa ce devine sticloasa, adauga putina apa, cam un sfert din cantitatea precizata mai sus.
Adauga ardeiul taiat cubulete, morcovul dat prin razatoarea mare si cartofii, taiati in sferturi.
Completeaza cratita cu restul de apa, adauga sare, piper si foi de dafin si lasa totul sa fiarba, la foc mic, pana scade lichidul.
Cand cartofii sunt aproape fierti, adauga si pasta de tomate si mai lasa cratita acoperita, la foc mic.
Serveste mancarica fiebinte, cu verdeata presarata deasupra.
Foto: cookingwithpatty.com
Trucuri
Pentru un gust deosebit asezoneaza mancarica de cartofi cu piper proaspat macinat.
Tipul bucatariei
Romaneasca