Mancare de fasole, de post

/ / Modificat: 2012-03-11
Mancare de fasole, de post

Traditionala mancare de fasole de post ramane unul dintre preparatele de baza in bucataria romaneasca. Pregatirea ei corecta iti asigura un aport important de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si fibre.

Timp de preparare

2 ore si 30 de minute

Dificultate

Medie

Foto: wednesdaychef.typepad.com

Ingrediente

400 g fasole alba cu bob mare

2 cepe mari

1 lingura faina

2 linguri ulei

1 foaie dafin

bulion sau rosii la conserva

patrunjel verde

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

sare

Mod de preparare

Pune fasolea spalata bine la fiert in mai multe ape, prima oara impreuna cu bicarbonatul de sodiu (pentru eliminarea toxinelor).

Dupa ce s-a inmuiat bine si a scazut, adauga ceapa, sarea, foaia de dafin, faina dizolvata in apa si bulionul (rosiile la conserva).

Lasa totul la fiert pana se ingroasa bine sosul, iar la final adauga patrunjelul tocat marunt.

Mod de servire

Serveste-o cu salata de varza alba sau cu muraturi.

Trucuri de preparare

Pentru un plus de gust si vitamine, poti completa ingredientele cu morcov, radacina de patrunjel si telina. Putina boia iute va satisface gusturile celor care prefera mancarea picanta.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 136 kcal

Carbohidrati: 19 g

Fibre: 7 g

Grasimi: 4,1 g

Proteine: 6,5 g

Colesterol: 1,2 mg

Articole recomandate

Citeste si despre