O mancare simpla, care nu te tine prea mult ocupata in bucatarie, aduce un plus de vitamine si sanatate pentru intreaga familie.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1,5 kg de spanac
3 cepe
2 linguri pasta de rosii
1 ceasca de ulei
sare
piper
verdeata (la alegere)
1 cana de apa
Mod de preparare
Alege spanacul, fiecare frunza in parte, spala-l bine sa nu ramana pamant, apoi pune-l la oparit, intr-o oala cu apa clocotita.
Dupa cateva minute, scurge apa in care ai oparit spanacul, lasa-l putin la racit si, la final toaca-l bine.
Separat, caleste ceapa in ulei, adauga putina apa, iar cand ceapa devine sticloasa pune si pasta de tomate.
Adauga spanacul tocat, potriveste de sare si piper si presara si niste verdeata tocata, pentru un gust mai bun.
Adauga apoi o cana de apa calduta peste mancarica si da-o la cuptor 15 -20 de minute, pana cand scade.
Trucuri
Daca nu gasesti la piata spanac proaspat, poti folosi o punga de spanac congelat.
Reteta prezentata este pentru doua portii, dar poti modifica ingredientele, in functie de numarul de persoane.
Daca iti place, poti toca 2-3 catei de usturoi si sa-i adaugi in mancarica, dupa ce aceasta a fiert.
Tipul bucatarie
Romaneasca