O reteta gustoasa si simpla pentru snitele de ciuperci "palaria sarpelui", perfecte pentru perioadele de post sau pentru un meniu vegetarian.
Ingrediente:
-
500 g ciuperci "palaria sarpelui", fierte si scurse
-
4-5 linguri cu varf faina
-
1 lingurita rasa curcuma
-
Sare dupa gust
-
Bere (aproximativ ½ sticla de bere fara alcool)
-
1 catel de usturoi, pisat
-
1 lingurita delicat natural uscat, macinat fin
-
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
-
Pregatirea ciupercilor
-
Spala bine ciupercile si fierbe-le timp de 10-15 minute in apa cu sare.
-
Scurge-le bine si lasa-le sa se raceasca. Daca sunt prea mari, le poti taia in bucati mai mici.
-
-
Prepararea aluatului pentru pane
-
Intr-un bol, amesteca faina cu curcuma, sare si delicatul macinat.
-
Adauga usturoiul pisat pentru un plus de aroma.
-
Toarna berea treptat, amestecand continuu, pana obtii o compozitie de consistenta unui aluat de clatite.
-
-
Prajirea snitelelor
-
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
-
Treci fiecare ciuperca prin aluat, asigurandu-te ca este bine acoperita.
-
Pune-le in uleiul incins si prajeste-le pana devin aurii si crocante pe ambele parti.
-
Scoate-le pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
-
-
Servire
-
Se servesc calde, alaturi de o salata proaspata sau un sos de usturoi.
-
Pofta buna!
Sursa: www.bucataras.ro
Sursa foto: freepik