Mini snitele de ciuperci – de post

/ / Modificat: 2025-03-26
Mini snitele de ciuperci – de post

O reteta gustoasa si simpla pentru snitele de ciuperci "palaria sarpelui", perfecte pentru perioadele de post sau pentru un meniu vegetarian.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci "palaria sarpelui", fierte si scurse

  • 4-5 linguri cu varf faina

  • 1 lingurita rasa curcuma

  • Sare dupa gust

  • Bere (aproximativ ½ sticla de bere fara alcool)

  • 1 catel de usturoi, pisat

  • 1 lingurita delicat natural uscat, macinat fin

  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Pregatirea ciupercilor

    • Spala bine ciupercile si fierbe-le timp de 10-15 minute in apa cu sare.

    • Scurge-le bine si lasa-le sa se raceasca. Daca sunt prea mari, le poti taia in bucati mai mici.

  2. Prepararea aluatului pentru pane

    • Intr-un bol, amesteca faina cu curcuma, sare si delicatul macinat.

    • Adauga usturoiul pisat pentru un plus de aroma.

    • Toarna berea treptat, amestecand continuu, pana obtii o compozitie de consistenta unui aluat de clatite.

  3. Prajirea snitelelor

    • Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu.

    • Treci fiecare ciuperca prin aluat, asigurandu-te ca este bine acoperita.

    • Pune-le in uleiul incins si prajeste-le pana devin aurii si crocante pe ambele parti.

    • Scoate-le pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.

  4. Servire

    • Se servesc calde, alaturi de o salata proaspata sau un sos de usturoi.

Pofta buna! 

Sursa: www.bucataras.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Alimentatie post

Articole recomandate

Citeste si despre