Daca esti in cautarea unei retete de post delicioase, satioase si usor de preparat, aceasta musaca de cartofi si ciuperci este alegerea perfecta! Cu un strat generos de cartofi fragezi, umplutura aromata de ciuperci si legume, totul imbracat intr-un sos cremos de smantana de soia, acest preparat este o alternativa sanatoasa si gustoasa la musacaua traditionala. Se pregateste rapid, folosind ingrediente simple si accesibile, iar rezultatul este unul savuros, ideal pentru orice masa in familie sau ocazie speciala in perioada postului. incearca aceasta reteta si bucura-te de un preparat consistent, plin de savoare!
Ingrediente:
-
700 g cartofi
-
500 g ciuperci congelate
-
2 cepe
-
1 morcov
-
4 linguri ulei de masline
-
250 g rosii taiate in suc de rosii
-
200 ml smantana de soia
-
20 g margarina
-
1 ceasca suc de rosii
-
Sare si piper, dupa gust
-
Patrunjel verde, tocat
Mod de preparare:
-
Pregatirea cartofilor
-
Curata cartofii, spala-i si taie-i rondele subtiri.
-
Fierbe-i in apa cu putina sare timp de 5-7 minute, pana se inmoaie usor. Scurge-i si lasa-i deoparte.
-
-
Prepararea umpluturii
-
Curata si toaca ceapa marunt, apoi da morcovul pe razatoare.
-
incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa si morcovul pana devin moi.
-
Adauga ciupercile congelate (fara sa le decongelezi in prealabil) si gateste pana scade lichidul lasat de ele.
-
Pune rosiile taiate si sucul de rosii, asezoneaza cu sare si piper dupa gust si mai lasa la foc mic 5 minute.
-
-
Asamblarea musacalei
-
Unge o tava cu margarina.
-
Asaza un strat de cartofi, apoi jumatate din compozitia cu ciuperci.
-
Continua cu alt strat de cartofi si restul compozitiei.
-
Acopera cu un ultim strat de cartofi.
-
-
Finalizarea si coacerea
-
Toarna smantana de soia peste ultimul strat de cartofi.
-
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.
-
-
Servirea
-
Presara patrunjel verde tocat deasupra si serveste calda.
-
Pofta buna!
Sursa: www.pofta-buna.com
Sursa foto: freepik