Nu e asa ca diminetile sunt mai frumoase cand ai alaturi de cafea si o prajitura gustoasa de casa? Pentru ca tot suntem in perioada postului, va oferim reteta pentru negresa de post.
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 cana zahar
1 cana apa
1/2 cana ulei de floarea soarelui
4 linguri gem de prune
4 linguri cacao
2 cani faina
1 plic praf de copt
stafide
1/2 cana nuci macinate
esenta rom
Mod de preparare
Amesteca intai ingredientele lichide, apoi adauga si ingredientele uscate, avand grija ca faina cernuta sa fie amestecata cu praful de copt.
Trebuie sa mixezi aluatul pana rezulta o crema groasa.
Toarna aluatul intr-o tava incapatoare, apoi da-l la cuptorul incins in prealabil, pentru 30-35 de minute.
Coace prajitura la foc mediu.
Trucuri
Poti orna negresa cu fulgi de ciocolata neagra, zahar pudra sau glazura de cacao.
Inlocuiste nuca cu fulgi de nuca de cocos, pentru o aroma mai exotica.
Tipul bucatariei
Internationala