Negresa de post cu merisoare

/ / Modificat: 2014-12-05
Negresa de post cu merisoare

Negresa de post cu merisoare este un preparat delicios, care te face sa uiti de torturile si preparatele "de dulce" cu unt, oua sau lapte si sa treci mai usor prin post. Se prepara foarte usor si poti inlocui merisoarele cu orice alt fruct: visine, cirese, capsune etc. 

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente negresa de post cu merisoare

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 1/2 cani merisoare
  • 6 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana ulei
  • 600 g gem de fructe

Mod de preparare negresa de post cu merisoare

Amesteca toate ingredientele intr-un vas - faina, zaharul, praful de copt si pudra de cacao. Toarna gemul peste ele, apoi incorporeaza, treptat, apa si uleiul. La final, adauga merisoarele si amesteca-le bine cu aluatul format.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si ulei. Baga negresa la cuptor, timp de 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca la fund ori sa se desprinda singura de marginile tavii. Las-o sa se raceasca inainte de a o taia cuburi.

Iata si varianta video de negresa de post simpla. Ii poti adauga merisoare sau orice alt fruct in compozitie:

Taguri Retete post Reteta negresa

Articole recomandate

Citeste si despre