Negresa de post cu merisoare este un preparat delicios, care te face sa uiti de torturile si preparatele "de dulce" cu unt, oua sau lapte si sa treci mai usor prin post. Se prepara foarte usor si poti inlocui merisoarele cu orice alt fruct: visine, cirese, capsune etc.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente negresa de post cu merisoare
- 500 g faina
- 200 g zahar
- 1 1/2 cani merisoare
- 6 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 2 cani de apa
- 1/2 cana ulei
- 600 g gem de fructe
Mod de preparare negresa de post cu merisoare
Amesteca toate ingredientele intr-un vas - faina, zaharul, praful de copt si pudra de cacao. Toarna gemul peste ele, apoi incorporeaza, treptat, apa si uleiul. La final, adauga merisoarele si amesteca-le bine cu aluatul format.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si ulei. Baga negresa la cuptor, timp de 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca la fund ori sa se desprinda singura de marginile tavii. Las-o sa se raceasca inainte de a o taia cuburi.
Iata si varianta video de negresa de post simpla. Ii poti adauga merisoare sau orice alt fruct in compozitie:
- Surse: bakerita.com
- Foto: bakerita.com