Paella vegetariana

/ / Modificat: 2025-04-02
Paella vegetariana

Paella este unul dintre cele mai iubite preparate ale bucatariei spaniole, iar aceasta varianta vegetariana pastreaza savoarea autentica, fara a folosi ingrediente de origine animala. Combinatia dintre ciupercile Pleurotus, ardeii Capia si sofran ofera un gust bogat si o textura perfecta, iar vinul alb intensifica aromele. Este o reteta simpla, dar de efect, perfecta pentru o masa in familie sau pentru a impresiona invitatii. Incearca aceasta paella delicioasa si bucura-te de un festin mediteranean chiar la tine acasa!

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline

  • 500 g ciuperci Pleurotus (doar cozile, taiate in discuri mici)

  • 1 ceapa, taiata cubulete

  • 4 catei de usturoi, tocati

  • 2 ardei rosii Capia, feliate

  • 1 cana vin alb uscat

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1 praf de sofran

  • 1 cana orez pentru paella (de preferat orez Arborio sau Bomba)

  • 3 cani supa de legume fierbinte

  • 100 g mazare (optional)

  • Sare si piper, dupa gust

  • Patrunjel proaspat tocat, pentru servire

  • Lamaie, taiata in felii, pentru servire

Mod de preparare:

  1. Calirea legumelor – Incinge uleiul de masline intr-o tigaie larga si adauga ceapa. Caleste pana devine sticloasa, apoi adauga usturoiul si amesteca pentru inca 30 de secunde.

  2. Adaugarea ciupercilor si ardeilor – Pune ciupercile Pleurotus in tigaie si gateste-le la foc mediu pana se rumenesc usor. Adauga ardeii Capia si continua sa gatesti 2-3 minute.

  3. Condimentarea – Presara boiaua si sofranul, amesteca bine si toarna vinul alb. Lasa sa fiarba pana ce vinul se evapora aproape complet.

  4. Adaugarea orezului – Adauga orezul si amesteca bine, astfel incat sa se impregneze cu aromele din tigaie.

  5. Gatirea orezului – Toarna supa de legume fierbinte, putin cate putin, fara a amesteca dupa aceea. Lasa orezul sa absoarba lichidul si sa se gateasca la foc mic, timp de aproximativ 15-20 de minute.

  6. Finalizarea – Cu 5 minute inainte de a fi gata, adauga mazarea daca folosesti. Orezul trebuie sa fie fraged, dar usor al dente.

  7. Servirea – Presara patrunjel proaspat si serveste cu felii de lamaie.

Pofta buna! 

Sursa: www.gourmandelle.com

Sursa foto: freepik

Taguri Post

Articole recomandate

Citeste si despre