Paella este unul dintre cele mai iubite preparate ale bucatariei spaniole, iar aceasta varianta vegetariana pastreaza savoarea autentica, fara a folosi ingrediente de origine animala. Combinatia dintre ciupercile Pleurotus, ardeii Capia si sofran ofera un gust bogat si o textura perfecta, iar vinul alb intensifica aromele. Este o reteta simpla, dar de efect, perfecta pentru o masa in familie sau pentru a impresiona invitatii. Incearca aceasta paella delicioasa si bucura-te de un festin mediteranean chiar la tine acasa!
Ingrediente:
-
3 linguri ulei de masline
-
500 g ciuperci Pleurotus (doar cozile, taiate in discuri mici)
-
1 ceapa, taiata cubulete
-
4 catei de usturoi, tocati
-
2 ardei rosii Capia, feliate
-
1 cana vin alb uscat
-
1 lingurita boia dulce
-
1 praf de sofran
-
1 cana orez pentru paella (de preferat orez Arborio sau Bomba)
-
3 cani supa de legume fierbinte
-
100 g mazare (optional)
-
Sare si piper, dupa gust
-
Patrunjel proaspat tocat, pentru servire
-
Lamaie, taiata in felii, pentru servire
Mod de preparare:
-
Calirea legumelor – Incinge uleiul de masline intr-o tigaie larga si adauga ceapa. Caleste pana devine sticloasa, apoi adauga usturoiul si amesteca pentru inca 30 de secunde.
-
Adaugarea ciupercilor si ardeilor – Pune ciupercile Pleurotus in tigaie si gateste-le la foc mediu pana se rumenesc usor. Adauga ardeii Capia si continua sa gatesti 2-3 minute.
-
Condimentarea – Presara boiaua si sofranul, amesteca bine si toarna vinul alb. Lasa sa fiarba pana ce vinul se evapora aproape complet.
-
Adaugarea orezului – Adauga orezul si amesteca bine, astfel incat sa se impregneze cu aromele din tigaie.
-
Gatirea orezului – Toarna supa de legume fierbinte, putin cate putin, fara a amesteca dupa aceea. Lasa orezul sa absoarba lichidul si sa se gateasca la foc mic, timp de aproximativ 15-20 de minute.
-
Finalizarea – Cu 5 minute inainte de a fi gata, adauga mazarea daca folosesti. Orezul trebuie sa fie fraged, dar usor al dente.
-
Servirea – Presara patrunjel proaspat si serveste cu felii de lamaie.
Pofta buna!
Sursa: www.gourmandelle.com
Sursa foto: freepik