Pateul de linte este o reteta delicioasa cu care-ti poti incanta papilele gustative, dornice sa deguste ceva nou, proaspat si savuros in perioada postului! In plus, este o alternativa mult mai sanatoasa la pateurile vegetale din comert, adesea pline de aditivi nocivi pentru sanatate!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
250 g linte
2 cepe medii
1 ardei gras
3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 lingurita sare
1 lingura de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Pune lintea la fiert (la 1 cana de linte, adauga 3 cani de apa). Cand incepe sa dea in clocot, adauga si o ceapa intreaga, pentru a da gust lintei. Dupa ce a fiert, indeparteaza ceapa si scurge lintea de apa, in strecuratoare.
Toaca marunt cealalta ceapa si pune-o la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei. Adauga si putina apa, astfel incat sa nu se arda sau prajeasca, ci sa se caleasca. Pune si ardeiul tocat marunt peste ceapa si lasa legumele pe foc pana se inmoaie. Asezoneaza-le cu sare.
Pune lintea bine strecurata de apa si amestecul de ceapa si ardei intr-un blender si mixeaza pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena. Pateul de linte se serveste cu patrunjel proaspat tocat pe deasupra, pe felii de paine proaspata sau prajita.