Pizza de post poate fi la fel de delicioasa si savuroasa precum cea de "dulce", daca o condimentezi si o imbogatesti cu tot soiul de legume si arome parfumate!
Timp de preparare
100 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru aluat
400 g faina
1 pliculet de drojdie
200 ml apa
3 linguri de ulei
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
Toppinguri
ardei gras (in mai multe culori)
rosii
masline
porumb
ciuperci
tofu (cascaval post)
suc de rosii
sare
piper
Mod de preparare
Amesteca faina cu sarea intr-un bol. Incalzeste putina apa, toarn-o peste drojdia amestecata cu zahar, apoi adauga amestecul in faina. Toarna uleiul si restul de apa si amesteca totul pana obtii un aluat elastic.
Lasa aluatul la crescut, 30 de minute, acoperit. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l cu facaletul si pune-l intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Unge blatul cu jumatate din sucul de rosii condimentat cu sare si piper si baga-l in cuptorul incins, aproximativ 5-7 minute.
Scoate aluatul: presara felii de tofu sau cascaval de post ras pe el si apoi pune legumele taiate felii, acoperind toata suprafata blatului. Toarna restul de suc de rosii, mai presara tofu sau cascaval pe deasupra si baga iar tava la cuptor, aproximativ 40 de minute.