Placinta cu cartofi este o idee grozava pentru atunci cand vrei sa te rasfeti cu ceva deosebit in post!
Foto: thedailyspud.com
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
30 g drojdie proaspata
o lingurita de sare
250 ml apa calda (dar nu fierbinte)
Pentru umplutura
3 cartofi mari
1 legatura de ceapa verde
1 borcan de ciuperci taiate
marar
sare
piper
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Primul pas este prepararea aluatului pentru foile de placinta. Pune drojdia si sarea peste faina, apoi toarna treptat apa si framanta, pana se face un aluat care se poate intinde.
Lasa-l la crescut pana isi dubleaza volumul, iar intre timp treci la prepararea umpluturii.
Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, timp de 20 de minute.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie si caleste ceapa verde tocata marunt si ciupercutele, peste care adaugi sare, piper si marar. Dupa ce se inmoaie si se amesteca miresmele, adauga si cartofii, scursi in prealabil de apa.
Imparte aluatul de placinta in jumatati si intinde doua foi. Pune una dintre ele pe fundul unei tavi, tapetat cu faina sau uns cu ulei, adauga umplutura si apoi pune deasupra cealalta foaie.
Las-o la cuptor, la foc mediu, cam 25-30 de minute, pana se rumeneste foaia.
Tipul bucatariei
romaneasca