Placinta cu dovleac este cel mai popular si gustos desert in timpul postului. Este usor de preparat si gata cat ai zice... dovleac!
Foto: guim.co.uk
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
Pentru aluatul de foi
500 g faina
30 g drojdie proaspata
o lingurita de sare
250 ml apa calduta
Pentru umplutura
1 dovleac de placinta mediu
1 plic zahar vanilat
1 1/2 cana zahar
1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Primul pas este prepararea aluatului pentru foile de placinta. Pune drojdia si sarea peste faina, apoi toarna treptat apa si framanta, pana se face un aluat care se poate intinde.
Lasa-l la crescut pana isi dubleaza volumul, iar intre timp treci la prepararea umpluturii.
Curata dovleacul, taie-l bucati si da-l pe razatoare. Pune-l intr-o oala, pe care o pui pe aragaz, la foc mic.
Adauga zaharul, zaharul vanilat si amesteca continuu, pana cand zaharul se topeste, iar dovleacul se inmoaie un pic. Dupa ce stingi focul, adauga scortisoara.
Imparte aluatul crescut in jumatati si intinde doua foi. Pune una dintre ele pe fundul unei tavi, tapetat cu faina sau uns cu ulei, adauga umplutura si apoi pune deasupra cealalta foaie.
Las-o la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute, pana se rumeneste foaia si se inmoaie complet dovleacul.