Pentru o cina deliciosa si sanatoasa in perioada postului iti oferim reteta de placinta cu spanac.
Foto: littlebirdcatering.co.uk
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 pachet foi de placinta (cumparate)
800 g spanac congelat
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
sare
piper
80 ml ulei
Mod de preparare
Intr-o oala cu apa sarata pune spanacul la fiert, care se pune abia in momentul in care apa clocoteste. Dupa ce spanacul este fiert, lasa-l la scurs, intr-o strecuratoare.
Intre timp pregateste restul umpluturii. Astfel, ceapa spalata si curatata o pui la calit in uleiul incins, apoi adauga spanacul scurs si tocat marunt si verdeata.
Unge o tava incapatoare cu ulei, pune in ea 4-5 foi de placinta, toarna umplutura de spanac, iar la final acopera cu inca 4-5 foi de placinta si unge placinta cu putin ulei.
Da tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute.
Trucuri
Inteapa placinta cu o furculita, inainte de a o baga la cuptor, ca sa ajuti sa iasa aburul din umplutura.
Tipul bucatariei
Internationala