Placinta de post cu ciuperci este un deliciu culinar potrivit in orice perioada a anului, cu atat mai mult in asteptarea sarbatorilor importante. Usor de preparat si gustoasa, va fi binevenita oricand. Reteta presupune utilizarea unui blat preparat in prealabil sau cumparat.
Timp de preparare
1 ora si 15 minute
Dificultate
Medie
Foto: foodtrippings.com
Ingrediente
10 foi de placinta
1 kg ciuperci
3 linguri patrunjel verde tocat
1 ceapa alba
2 rosii
2 morcovi
1/2 radacina de telina
sare, piper, chimen
Mod de preparare
Pentru compozitie, este necesar sa tai ciupercile, morcovii, rosiile, ceapa si telina in cubulete cat mai mici, pe care sa le calesti apoi cateva minute in ulei de masline. Adauga un plus de gust inainte sa iei legumele de pe foc, presarand sarea, piperul si chimenul dupa preferinte.
Urmeaza sa desfaci foile pentru placinta (cumparate sau facute in casa). Suprapune-le cate 5 de fiecare parte, apoi unge cu ulei fiecare foaie si aseaza compozitia uniform, fixand tot ansamblul prin impaturire.
La final, pune totul intr-o tava la copt, primele 10 minute la foc potrivit, apoi inca 15-20 minute la foc mic.
Inainte sa tai placinta de post cu ciuperci, las-o sa se raceasca.
Valori nutritionale pentru diametrul de 20 cm
Calorii: 385 kcal
Carbohidrati: 146 g
Grasimi: 36 g