Placinta de post cu mere este un preparat delicios si sanatos, care poate sa potoleasca pofta de dulce a familiei tale in pragul sarbatorilor pascale.
Foto: lunchboxbunch.com
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 foi de placinta de post
100 g zahar pudra
3 lingurite scortisoara
100 g zahar
2 kg mere
Mod de preparare
Curata merele de coaja si rade-le in fasii medii, apoi adauga zaharul si scortisoara. Lasa lichidul din compozitie sa se scurga si unge cu ulei foile de placinta. Pune prima foaie in tava si intinde uniform merele scurse si aromate pe toata suprafata. Aseaza deasupra cealalta foaie si inteap-o din loc in loc cu o furculita. Baga apoi tava la cuptor si lasa placinta la rumenit aproximativ 30 de minute, pana aluatul devine aramiu.
Mod de servire
Dupa ce se raceste, placinta de mere de post se pudreaza cu zahar tos si se serveste ca desert sau gustare. O alta glazura delicioasa poate fi sosul de caramel.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 280 kcal
Carbohidrati: 40 g
Grasimi: 15 g
Proteine: 2 g