Placinta de post cu verdeturi este un preparat gustos si satios, care-ti ofera doza de energie si nutrientii necesari de care organismul are nevoie atunci cand nu poti consuma carne sau lactate! Iata o reteta simpla si rapida, cu care sa-ti diversifici meniul de post!
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
- 1/2 kg faina
- 1 ceasca de apa rece
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet
- 1 lingurita sare
- amestec de verdeturi (spanac, ceapa verde, marar, patrunjel, praz etc.)
- sare
- piper
Mod de preparare
Pune faina, uleiul de masline, sarea si otetul intr-un bol, apoi adauga treptat faina si amesteca ingredientele pana obtii un aluat moale. Lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.
Incepe sa prepari umplutura de verdeturi, tocandu-le marunt si amestecandu-le cu sare, piper si putin ulei de masline.
Imparte aluatul in jumatate si intinde doua foi. Unge o tava rotunda cu ulei si pune prima foaie pe fundul ei. Toarna umplutura in tava si intinde-o uniform, apoi asaza cealalta foaie deasupra.
Unge suprafata placintei cu ulei si taie-o in cate portii doresti, inainte de a o baga la cuptor. Coace-o la foc mediu, 45-60 de minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.