Prajitura cu gem, de post

/ / Modificat: 2012-03-20
Prajitura cu gem, de post

Prajitura cu gem, de post te poate scoate din incurcatura atunci cand vrei sa pregatesti ceva dulce si delicios, insa nu te poti baza pe ingrediente provenite de la animale.

Timp de preparare

2 ore

Dificultate

Dificil

Ingrediente

400 g faina

2 cartofi

250 g margarina

250 g zahar

1 plic praf de copt

2 linguri mari de cacao

200 g nuci macinate

350 g de gem acrisor

120 g zahar tos

1 linguri ulei

Mod de preparare

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert cu putina sare, apoi paseaza-i. Freaca margarina cu zaharul si adauga cartofii, impreuna cu faina si praful de copt. Framanta totul pana obtii un aluat elastic si formeaza 3 bile cu mainile pudrate cu faina. Amesteca o parte de aluat cu 1 lingura de cacao pana se incorporeaza perfect.

In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, intinde o bila de aluat simplu si aseaz-o in tava, apoi presara jumatate din cantitatea de gem si jumatate din nuca macinata. Intinde bila de cacao in forma de foaie, pune-o deasupra si unge-o cu restul de gem si nuca.

Intinde aluatul simplu ramas si lasa prajitura la cuptor pentru 30 min. Intre timp, pregateste glazura punand la fiert zaharul cu cacao, uleiul si apa. La final, toarn-o peste prajitura coapta.

Mod de servire

Dupa intarirea glazurii, se feliaza in formele dorite si se orneaza cu nuca.

Articole recomandate

Citeste si despre